5 tecken på en stressad hud

stressad hud, solution by victus, hudvård, hud

Stress är något som påverkar din kropp negativt. Stress kan även bidra till magsmärtor, depression, dålig sömn, huvudvärk samt vara en bakomliggande orsak till att du får en sämre hud.

Här listar hudterapeuten fem klassiska tecken på att din hud försöker tala om för dig att det är dags att ändra dina livsvanor och dra ner på stress.

1 Hudåkommor i skov

I det stora hela är de allra flesta åkommor som uppstår i ditt skov något som kan triggas igång då du befinner dig i en stressad miljö eller situation. De vanliga hudåkommor som kan uppstå är Rosacea, herpes och eksem.

2. Sprickor i mungiporna

Stress är något som äter upp dina näringsämnen i kroppen. Om du exempelvis upplever sprickor i mungiporna kan detta vara ett tecken på att du har B5 brist i kroppen – vilket går på högvarv när du är stressad.

3. Kollagenet bryts ner

Den mest vanliga orsaken som bryter ner kollagenet i huden är din ålder, dock kan även en stressig livssituation bidra till nedbrytning av kollagen. Ju mer du stressar desto mer spänst tappar din hud. Vilket i sin tur ger ett resultat av ett förtidigt åldrande av huden.

4. Akne

Kortisolet som utsöndras när du stressar kickar igång talgfunktionen i huden. Det är därför du kan få finnar på både kroppen och i ansiktet när du är stressad.

5. Blek och lysterlös

Vid stress kan din hud upplevas blekare och mindre rik på lyster. De kan hänga ihop med andra stressrelaterade funktioner som dålig sömn och sjukdomskänsla.

Med detta sagt, lyssna på din kropp och uppmärksamma diverse hudförändringar som kan uppstå. Även om du har en bra hudvårdsrutin så kan de yttre påfrestningarna ge en negativ påverkan på din hud. Ibland är det små förändringar som gör skillnad.

Om du har frågor eller funderingar, kan du komma i kontakt med någon av Victus hudterapeuter här

Läs Även

Vuxenakne – varför får du det?

Varför ska du göra en hudvårdsanalys?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 200 KR RABATTCHECK!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev