Alger i hudvård – för en ung och frisk hud

alger, ingredienser, hudvård, skönhetstips, solution by victus

Trots att alger inte anses som en vardaglig skönhetsingrediens har dessa använts i skönhetssyfte under tusentals år. Inte alltför sällan kallas algerna för en mirakelingrediens och havets hemlighet. Det finns till och med hudvårdsmärken där hela produktlinjen bygger på användandet av alger och andra marina extrakt. Här är en kort guide som beskriver varför alger är bra i hudvård. 

Makro- och Mikroalger – två primära alger

Makro är en storskalig alg som är synlig för blotta ögat. Det är dessa saker du ser flytande i havet och tänker på först när någon säger ordet ”alger”.

Mikroalger, som du nog gissade är istället superliten. Det är en encells-alg och kan inte ses med ögat utan ett mikroskop. Denna typ hittar du ofta i sötvatten och marinsystem i både vatten och sediment.

Alger i hudvård – vad är fördelen?

I dagens hudvård kan du hitta både mikro- och makroalger, som båda två har många fördelar för att främja en välmående hud. Den viktigaste egenskapen är kanske dess förmåga att omedelbart binda stora mängder med fukt och samtidigt skydda hudbarriären. Det mest påtagliga resultatet du upplever vid användning av alger i din hudvårdsrutin är en mer smidig, mjuk och djupt återfuktad hud med mer lyster.

Skydda huden mot fria radikaler

Alger är inte bara mjukgörande och återfuktande, utan fungerar också som en antioxidant. Med andra ord skyddar algerna din hud mot fria radikaler som orsakar hudåldrande i förtid. I den meningen är det en viktig ingrediens att hålla utkik efter för dem som vill behålla en ung och frisk hud – vilket förmodligen de flesta av oss vill!

Slutligen är algen hög i essentiella aminosyror, proteiner och en mängd vitaminer, inklusive vitaminerna A, B, C och E. Snacka om superingrediens!

Face On – nattmasken som gör skillnad på huden

Solution by Victus nattmask Face On innehåller aktiva ingredienser av alger. Masken absorberas av huden och kan med fördel appliceras efter kvällsrutinerna och ligga kvar över natten. Face On lugnar, återfuktar och ger en friskare hud med en massa lyster. Du riktigt känner hur huden har återhämtat sig över natten. Du kan läsa mer om Face on här.

Text och källa: Svante Norberg, ingrediensexpert och säljchef på Victus

Läs även

Hur viktiga är ingredienserna i hudvårdsprodukten?

Niacinamide – superingrediensen för huden

Face On – nattmasken som gör skillnad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 200 KR RABATTCHECK!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev