Vakna med lyster – tack vare alger i Face On!

Alger i hudvård

Känns din hud torr och glåmig nu under vinterhalvåret? Då är det mest effektiva för att återfå hudens fukt att använda en återfuktande ansiktsmask med aktiva ingredienser. Solution by Victus nattmask Face On som är månadens produkt i mars innehåller bland annat aktiva ingredienser som kommer från den lite ovanliga ingrediensen alger. Masken behöver inte tas bort utan absorberas av huden och kan användas efter att du genomfört din hudvårdsrutin på kvällen. Därefter verkar den under natten och när du vaknar kommer du att se omedelbara resultat. Face On lugnar, återfuktar och ger din hud ett friskare glow.

Makro- och Mikroalger – de två huvudtyperna av alger

Makroalger är en stor typ av alg som är synliga för blotta ögat, alltså sånt du ser flytandes i havet och det första du tänker på när någon säger ordet alger. Mikroalger är, som du kanske förstår, därmed en extremt liten typ av alg. Det är encelliga alger som inte kan ses med blotta ögat utan ett mikroskop. Denna typ hittar du ofta i sötvatten och marinsystem i både vatten och sediment.

Alger i hudvård – vad är fördelen?

Även om alger kanske inte anses vara vanliga kosmetiska ingredienser, har de faktiskt använts för kosmetiska ändamål i tusentals år. Alger beskrivs ofta som en mirakelingrediens och havets hemlighet. Även inom hudvårdsmärken finns det hela produktlinjer baserade på användningen av alger och andra marina extrakt.

I dagens hudvård kan du hitta både mikro- och makroalger, som båda har många fördelar för att främja frisk hud. Det kanske viktigaste attributet är dess förmåga att omedelbart binda stora mängder fukt och samtidigt skydda hudbarriären. När du använder alger i den dagliga vården är det mest uppenbara resultatet att det gör huden mjukare, smidigare, djupt återfuktad och ger ett magiskt glow.

Alger är inte bara mjukgörande och återfuktande, utan fungerar också som en antioxidant. Med andra ord skyddar algerna din hud mot fria radikaler som orsakar hudåldrande i förtid.

Slutligen har algen en hög halt essentiella aminosyror, proteiner och en mängd vitaminer, inklusive vitaminerna A, B, C och E, snacka om superingrediens!

Face On – återfuktande mask som jobbar aktivt under natten

Face On är en fuktgivande nattmask som är lämplig för uttorkad och torr hud. Den innehåller just aktiva ingredienser från algextrakt som har en balanserande, stimulerande och närande effekt. Den jobbar djupt i huden och stramar till och förbättrar hudens utseende. Masken hjälper också till att återuppbygga hudens egen hudbarriär och återställa hudens fasthet. Denna nattmask är masken för dig med torr hud som vill återfukta, balansera, ge näring och återbygga huden. Du kommer verkligen att känna hur din hud återhämtar sig över natten och du kommer att vakna med ett återfuktat ansikte som ger ifrån sig en underbar lyster.

💡 Månadens tips: Du kan med stor fördel massera in Face On ordentligt efter din kvällsrutin en längre stund. Detta hjälper till att få igång blodcirkulationen och du lyxar dessutom till det och ger ditt ansikte en återfuktande massage innan du lägger dig och sover med masken på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev