Antarcticine – mirakelingrediensen från Antarktis

Antarcticine, aktiva ingredienser, hudvård, keep the moist, återfuktande, solution by victus

Vetenskapliga upptäckter har gett oss många fantastiska ingredienser som idag används för att skapa hudvård med resultat och kvalité. Visste du att Antarcticine är en ingrediens som används för att skydda huden mot påfrestningarna av kyla och kraftiga klimatförändringar? Samtidigt som ingrediensen skyndar på cellförnyelsen och kickar igång produktionen av kollagen och elastin?

Antarcticine – upptäckt av spansk forskare

Ingrediensen upptäcktes för första gången sommaren 1988 under en vetenskaplig expedition av spanska forskare. Under expeditionen analyserade man arktisk havslera som består av många aktiva bakteriestammar. En av dessa bakteriestammar, Pseudoalteromonas Antarktis, kom att framstå som extra intressant. När forskarna isolerade den nyupptäckta bakteriestammen förvandlas den i en tillväxtfas till ett glykoprotein som visade sig ha fantastiska egenskaper för huden.

Aktiv ingrediens – skyddar huden mot intensiv kyla

Efter en lång tids dermatologiska tester visade sig fördelarna med den nyupptäckta mirakelingrediensen uppenbara. Antarcticine var betydligt mer aktivt och välgörande för huden än vad man hade kunnat förvänta sig.

Den främsta egenskapen är att ingrediensen skyddar huden mot intensiv kyla vilket är en stor fördel för oss som lever i nordiska klimat. Kyla har en hel del negativa effekter på huden och Antarcitcinet arbetar genom att bryta formningen av iskristaller på huden vilket i sin tur oskadliggör effekterna av minusgrader och kall blåst.

Antarcitcine – läkande och skyddande egenskaper

Ingrediensen har även visat sig mycket effektiv på att påskynda sårläkning och eksem, varpå den används i många produkter som behandlar psoriasis.

Förutom dessa läkande och skyddande egenskaper har mirakelingrediensen också effekter på kollagen och elastin. De flesta av oss känner till att produktionen av dessa två vitala delar av huden avtar med åren och resulterar i slapp, rynkig och åldrad hud. Antarcticine signalerar till cellerna att börja arbeta som de ursprungligen gjort, vilket på sikt leder till en fastare hud med mjukare linjer.

Keep the Moist – skyddar huden mot uttorkning

Keep the Moist från Solution By Victus innehåller Antarcticine tillsammans med andra fuktgivande ingredienser. Serumet har en bas av orkidévatten som fungerar som ett batteri för alla övriga ingredienser. När de aktiva ingredienserna vilar i orkidévattnet laddas dem och deras kraft förbättras.

Keep the Moist passar alla hudtyper och används med fördel under den kallare delen av året för att skydda huden mot uttorkning och fuktförlust. Applicera serumet närmast huden efter rengöring och följ sedan upp med din dag – eller nattkräm. Som ett underställ för din hud.

 

Text och källa: Svante Norberg, ingrediensexpert

KLICKA HEM KEEP THE MOIST

219 kr549 kr

Återfuktande serum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev