Exfoliera ansiktet utan en exfoliering

exfoliera

Exfoliering hjälper till att stimulera ny cellbindning, ger en förbättrad fukthalt samt en jämnare hudstruktur och är nyckel till en friskare hud. Genom exfoliering kan du avlägsna döda hudceller och ge ditt ansikte en frisk lyster. Men hur exfolierar du ansiktet utan en exfoliering? Hudterapeuten reder ut det här. 

Exfoliering – vad innebär det?

Det är extremt viktigt att med jämna mellanrum peela ditt ansikte ordentligt, men visste du att du inte behöver ha en peeling för att göra rent ansiktet? Genom att dagligen använda produkter som innehåller en liten mängd syra, kan du peela ditt ansikte dagligen för en fräsch och fin hy full av lyster. Oftast brukar produkter som har en peelande effekt innehålla, salicylsyra, glykolsyra eller mjölksyra där den sistnämnda även är fuktbindande.

Solutions exfolierande produkter

I hudvårdsserien Solution by Victus hittar du en handfull produkter som på daglig basis ger en mild exfolierande effekt. Rengöringen kan med fördel användas både morgon och kväll, medan hudterapeuten rekommenderar att kräm och serum bör appliceras vid kvällsrutiner, detta på grund av aktiva ingredienser av syror.

Stay Away
Ett antiakne serum som innehåller aktiva ingredienser av salicylsyra och glykolsyra och niacinamide. Serumet kan användas lokalt vid behov eller appliceras i hela ansiktet. Niacinamiden minskar porernas storlek och jämnar ut huden.

All u Need
Nattkräm som gör skillnad. Krämen innehåller aktiva ingredienser som glykolsyra och A-retional som exfolierar samt skapar lyster på huden över natten.

Deep Wash
En djuprengöring som innehåller glykolsyra. Ett tips från hudterapeuten är att applicera rengöringskrämen direkt på den torra huden, låt verka under cirkla tio minuter innan rengöring, på så sätt får du en djupare rengöring.

LÄS MER OM PRODUKTERNA:

Stor-
säljare!
189 kr

Anti-akneserum

Nu som
kabin!
749 kr

Djuprengöring

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev