Försvagad hudbarriär – vad är det?

hudbarriär

Vad är en försvagad hudbarriär och varför är det så viktigt att du håller din hudbarriär i god kondition? Här berättar Victus hudterapeut om åkommorna som kan göra att den yttersta huden inte mår så bra som den bör och hur du kan undvika det.

Rubbat pH-värde – vad händer då?

Det pratas mycket om pH-värde i samband med hudvård och hudvårdsprodukter. Hudens pH-värde ligger på cirka 5,5 – alltså mer åt de sura hållet. Detta skapar en syramantel på hudytan som är extremt viktig att bevara. Det är nämligen denna som håller hudens tillstånd i schack och som förhindrar din hud från yttorrhet och känslighet. Det är också syramanteln som skyddar huden mot bakterier som i sin tur kan skapa hudproblem som akne och andra hudirritationer.

Detta är anledningen till att alla hudterapeuter tjatar om bra hudvårdsprodukter och hur viktig rengöringen är.

Om du fortfarande använder tvål vid rengöring för ditt ansikte bör du alltså se till att ändra dina hudvårdsrutiner. Tvål har nämligen ett basiskt pH-värde vilket betyder att den rubbar din pH-balans i huden och gör att du ofta får mycket torr eller yttorr hud, utslag eller blir extremt känslig i huden.

Hur återställer du din rubbade hudbarriär?

Tillhör du en av dem som lätt får plitor i huden, är mycket yttorr eller har en irriterad eller känslig hud? Då kan det vara bra att se över dina hudvårdsrutiner. Många av oss glömmer bort eller är helt ovetandes om att hudtypen bestäms av porernas storlek och talgproduktion i huden.

Många kan känna sig väldigt torra och leva i tron om att de har en torr hud, medan deras hudtillstånd egentligen är fet eller en aknehud. Denna känsla uppkommer då du i grunden har en fet hud, men är extremt torr på hudytan. Det är vid dessa tillfällen du med stor sannolikhet felbehandlar din hud, det vill säga med produkter anpassade för en torr hud, då du egentligen borde använda produkter anpassade för en fet hud.

Hur får du hjälp med att välja rätt produkter?

Är du osäker på ditt hudtillstånd eller problem kan det vara bra att uppsöka en hudterapeut som kan ge dig en bedömning av din hud och vilka produkter och behandlingar du bör göra för att din hud ska få de absolut bästa förutsättningar för att må bra.

Tips på en bra rengöring för hudens pH-värde:

Deep Wash – En djuprengörande och återfuktande rengöringsgel som effektivt rengör på djupet av huden. Kan med fördel även användas som en mask två gånger i veckan.

Nu som
kabin!
749 kr

Djuprengöring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev