Varför detta eviga tjat om fukt?

fukt, hudvård, solution by victus

Det låter säkert bekant med upprepningar av hur viktigt det är med fukt för huden. Hur kommer det sig att hudterapeuter alltid tjatar om detta och vilka hudåkommor kan du få om du fuskar med återfuktningen av din hud? Vi reder ut det här.

Fuktfattig hud – fina linjer och rynkor

Genom att inte ta hand om din hud ordentligt kan torrhets-linjer uppstå, och om du inte gör något åt detta kan linjerna i sin tur bli till permanenta rynkor. Med det sagt är det viktigt att se till att din hud alltid ska ha en bra och jämn fuktnivå – på så sätt kan du undvika dessa linjer och ett förtidigt åldrande.

Uttorkad hud – tappad lyster

Upplever du att din hud känns stram, torr och glåmig, att den känns livlös och snabbt tappar sin lyster? Då har du förmodligen en torr hud som är i behov av mer återfuktning. Vill du ha tillbaka ditt glow är det viktigt att aldrig låta huden bli torr och stram –  se till att använda produkter som ger din hud den fukt den behöver.

Torr hud – dålig spänst

Fukt plumpar även upp din hud på djupet och gör att huden kan se mer fylliga ut. Utan fukt kan det lätt se ut som du tappar elasticitet i huden, vilket även gör att din hud ser äldre ut än vad den egentligen är.

Yttorr hud – framkalla känslighet

Visste du att en rejält torr och yttorr hud lätt kan uppfattas som känslig och irriterad? Nästan som att det kliar i huden. Därför kan de vara bra att analysera varifrån din känslighet kommer, är ditt tillstånd känslighet eller är det en yttorrhet på huden som framkallar detta? Om du känner dig osäker rekommenderar jag att du tar kontakt med en hudterapeut som kan hjälpa dig hitta rätt produkter anpassade till din hudtyp.

Med detta förstår du säkert att fukt är väldigt viktigt för att din hudkondition ska vara på topp. Se även till att återfuktar dig inifrån genom att dricka mycket vatten.

VÅRA ÅTERFUKTANDE PRODUKTER

119 kr

Återfuktande mist

Åter i
lager!
269 kr749 kr

Närande fuktkräm

219 kr549 kr

Återfuktande serum

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev