Fuktfattig hud – Victus hudterapeut tipsar

fuktfattig hud hudterapeut hudvårdstips victus medical solution by victus

Alla har vi olika hudtyper som är olika känsliga och kräver produkter anpassad efter sin egen hud. Victus hudterapeut Rebecka delar med sig av sina bästa tips för den fuktfattiga huden.

Fuktfattig hud – hudvårdsrutiner

Jag heter Rebecka Wåglund och är hudterapeut på Victus. Idag ska jag berätta lite om min hudtyp och mina dagliga hudvårdsrutiner och såklart dela med mig av mina bästa tips. Jag har en fuktfattig hud med små linjer och en del djupare linjer. Under mina 41 år har jag solat en del, både i solarium och i solen, vilket har lett till en del pigmentfläckar i ansiktet. Jag använder även make up på daglig basis.

Hur ser min dagliga hudvårdsrutin ut?

Jag startar varje dag med att rengöra ansiktet med Wash it Off – som fått en Oscar för bästa rengöring av Aftonbladets skönhetsredaktörer. Detta för att ta bort rester från nattkrämen samt svett och talg som kommit under natten. Även för att serumet ska penetrera ner i huden på bästa sätt.

I steg 2 applicerar jag ögonserumet For Youre Eyes – som dränerar bort svullnader, ger fukt och verkar anti-age. Därefter lägger jag serumet Renew Yourself som slätar ut mina fina linjer samt bibehåller fukten i min hud. Även Renew Yourself blev av Aftonbladets skönhetsredaktörer utsedd till bästa serum 2018.

Som dagkräm använder jag 24h krämen Keep it Young – som med peptider bland annat jobbar på kollagensyntesen och med vitamin E, som neutraliserar fria radikaler för att nämna några.

Kvällsrutiner – aktiv nattkräm

På kvällen har jag samma rutin med rengöringen, ögonserum och Renew Yourself. Sedan byter jag ut dagkrämen och lägger istället nattkrämen All U Need – som innehåller A-vitamin och glykolsyra. Med anledning att den är aktiv så apllicerar jag den bara varannan kväll, resten av tiden har jag Keep it young eller sover med ansiktsmasken Face on.

Källa: Rebecka Wåglund, hudterapeut på Victus Medical Group

______

Läs även:

Kosten till en bra hud

Så påverkar socker din hud

Hudskola – negativa faktorer för huden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev