Tecken på en torr och fuktfattig hud

fuktfattig hud solution by victus

Upplever du att din hud känns som en storlek för liten och att den känns stram när du vidrör den? Dessa är symptom på en uttorkad hud. Hur ser de typiska tecknen ut på en torr och fuktfattig hud? Hudterapeuten reder ut det här.

Fuktfattig hud – hur ser symptomen ut?

Du upplever att huden stramar, den kanske flagar och känns som om den kommer krackelera, den kan även vara lite rödaktig och extra känslig. Det svenska vädret gör sig gärna påmint genom huden, där luften är torrare både inomhus som utomhus på vintern, vilket kan ge olika resultat på vår hud.

Återfukta huden rätt – detta ska du tänka på

Det bästa sättet att återfukta huden är att först göra en peeling, på så sätt gör du dig av med döda, torra, fnasiga små hudceller. Du kan med fördel applicera en mask direkt efter. Victus fuktgivande mask Face on passar perfekt för den fuktfattiga huden. Den behöver inte tvättas av och med sina unika ingredienser jobbar den effektivt för att återfukta och öka hudens tjocklek.

Hudens översta lager – skyddar inre organ

Det översta hudlagret består av den så kallade överhuden, den består i huvudsak av platta hudceller i flera skikt.  Överhuden skyddar kroppens inre organ mot uttorkning, farliga bakterier och virus och UV strålning,för att nämna några.

Fuktboosta din hud mer rätt produkter – hudterapeuten bästa tips

Var noga med att varje morgon och kväll tvätta ansiktet. Lägg ett återfuktande serum som bas, här kan vi rekommendera Keep the Moist, som går ner på djupet i huden och ger fukt. Avsluta med fuktkrämen Stay Moist som med lugnande ingredienser vårdar hudbarriären och motverkar fuktförlust.

Påverka huden inifrån – hudterapeutens bästa tips

Ät mycket grönsaker, frukt, fibrer, vegetabiliska oljor och fetter från exempelvis valnöt, avokado och oliver. Mår tarmen bra så mår hela kroppen bra, så är surkål eller andra syrade grönsaker som ger din tarm goda bakterier.
På vintern tenderar vi att dricka mindre vatten då det är kallt och vi tenderar bli mindre törstiga. Gör det till en vana att dricka upp till två liter vatten om dagen. Har du  svårt att komma ihåg att dricka vatten? Det löser du enkelt genom att lägga in en påminnelse i telefon två gånger varje dag.

 

Fakta: Rebecka Wåglund, hudterapeut på Victus

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10% RABATT PÅ ETT KÖP

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få rabattkod skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev