Huden – ditt största organ

huden pH-värde hudvård victus clinic

Alla går vi på hälsokontroller för att försäkra oss om att levern, hjärta och njurar fungerar som de ska. Men vilken är egentligen kroppens största organ? Hudterapeuten skriver en guide om huden och varför det är viktigt att bry sig om denna kroppsdel.  

Huden är den del av kroppen som skyddar oss från bakterier och angrepp från mikroorganismer. Den håller organ på plats, håller dig varm och skyddar dig från solen, för att nämna några bra egenkaper. Därför är det viktigt att du tar hand om den på bästa sätt. På så vis ger du dig själv de bästa förutsättningarna för att hålla dig  frisk och med en fungerande kropp.

pH värdet – håller undan bakterier

Huden har ett surt pH-värde – detta för att hålla skadliga mikroorganismer och bakterier undan. Du bör exempelvis aldrig tvätta ansiktet med tvål, se istället till att du har produkter med rätt pH värde hemma.

Håll huden återfuktad – drick mycket vatten

Se till så du håller dig återfuktad både genom att använda rätt produkter samt  genom att dricka mycket vatten. En uttorkad hud tappar sin spänst och funktion samt ser grå och tråkig ut.

Skydda dig mot solen – kolla upp fläckar

Solen är hudens största fiende. Se till att du har solskydd på dig varje dag och att du inte bränner dig. Kolla gärna upp fläckar som ser konstiga ut på kroppen under jämna mellanrum – gör du detta kommer du kunna sova extra gott om nätterna.

Ge huden bra med kärlek

Jag är säker på att dina fötter har sköna skor att gå i och dina ben ett par snygga jeans att stoltsera i. Se till att även skämma bort din hud. Se till att alltid ha bra produkter och lyxa gärna till det ibland i  form av behandling – på så sätt ökar du kvalitén och livslängden ytterligare på huden.

Hudterapeutens bästa hudvårdstips:

Deep Wash – Djuprengörande och återfuktande rengöringsgel som rengör på djupet. Kan även användas som en mask två gånger i veckan. Passar alla hudtyper.

Renew Yourself – Oscar vinnande serum. Serumet har en stärkande och närande effekt och ger ett fylligt resultat. Kan användas morgon och kväll. Passar alla hudtyper.

Stay Moist – Ger en riktig fuktboost till den torra huden. Krämens aktiva ingredienser återskapar huden egen hudbarriär och är 100% växtbaserade. Passar alla hudtyper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev