Hudvårdsrutinen – steg för steg

hudvårdsrutin

Det är många som slarvar med sin hudvårdsrutin, eller kanske rentav inte vet hur man ska göra. Varför är det så viktigt att rutinen sker i rätt ordning och att produkterna används rätt? Och det är inte bara hur man gör hudrutinen som är viktigt, du måste också ha RÄTT produkter för din hudtyp. Victus hudterapeut delar med sig av sina bästa tips här. 

✅ Rengöring – grunden för hudvårdsrutinen

Rengöringen av ditt ansikte är grunden för hela hudvårdsrutinen. Rengöringen sätter grunden och hjälper produkterna du applicerar efter att tränga djupare ner i huden. Detta för att du vid rengöring tvättat bort fett och andra orenheter från hudens översta lager. Rengöringen är viktig både morgon och kväll.

✅ Peeling/exfoliering – avlägsnar döda hudceller

Efter rengöring kan du med fördel använda en peeling eller exfoliering – som rengör mer på djupet och avlägsnar döda hudceller. En peeling kan användas upp till två gånger i veckan och gör att din hud får en bra grund när du applicerar dina hudvårdsprodukter.

Vår djuprengöring Deep Wash innehåller glykolsyra och kan appliceras direkt på den torra huden, låt verka under cirkla tio minuter innan rengöring, på så sätt får du en djupare rengöring med ”inbyggd” peeling.

✅ Serum – jobbar på djupet

När du har fått bort de översta på huden vill du börja jobba på djupet. Det är då du applicerar ett serum. Serum har mindre molekyler och kan därför tränga djupare ner i huden. Du ska alltid lägga serum innan kräm, detta för att produktens aktiva ingredienser ska ge maximal effekt.

✅ Kräm – skyddar huden

Din dag- och nattkräm kan ses som ett skydd för din hud. Dels så används den för att skydda din hud mot skadliga ämnen och partiklar, dessutom står den emot som ett skydd att aktiva ingredienser från serumet inte försvinner från huden. Det innebär alltså att krämen blockerar åt båda hållen.

✅ Mask – för mer lyster

En ansiktsmask bör alltid användas vid behov, gärna vid samma tillfälle som du peelat ansiktet. Du kan använda en mask direkt på ett rengjort ansikte alternativt över ett serum – allt beroende på önskad effekt. Sedan finns det även masker som absorberas av huden och som med fördel kan ligga kvar över natten, dessa brukar ge huden en ordentlig fuktboost, vilket ofta behövs när vi går mot kyligare tider.

✅ Hudtyper – hitta rätt produkter för din hudtyp

Har man inte rätt produkter för sin hudtyp hjälper det inte hur noga man är med stegen i sin hudvårdsrutin. Om du inte vet vilken hudtyp du har rekommenderar vi att du går till din lokala skönhetssalong för en hudanalys, kolla gärna att de är hudterapeuter. För att underlätta har vi satt ihop 6 olika hudvårdspaket med färdiga rutiner för varje hudtyp, du hittar dom här:

Paket-
pris!
3475 kr

The serum, The Day Cream & The Night Cream

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev