Hudvårdsrutinen – steg för steg

hudvårdsrutiner, steg för steg, solutionbyvictus, hudvård

Det är många som slarvar med hudvårdsrutinen, eller rentav inte vet hur de ska göra. Varför är det så viktigt att rutinen sker i rätt ordning och att produkterna används rätt? Victus hudterapeut delar med sig av sina bästa tips här. 

Rengöring – grunden för hudvårdsrutinen

Rengöringen av ditt ansikte är grunden hudvårdsrutinen. Rengöringen sätter grunden och hjälper produkterna du applicerar efter tränga djupare ner i huden. Detta för att du vid rengöring tvättat bort fett och andra orenheter från hudens översta lager. Med det sagt är rengöringen viktig både morgon och kväll.

Peeling – avlägsnar döda hudceller

Efter rengöring kan du med fördel använda en peeling – som rengör mer på djupet och avlägsnar döda hudceller. En peeling kan användas upp till två gånger i veckan och gör att din hud får en bra grund när du applicerar dina hudvårdsprodukter.

Serum – jobbar på djupet

När du har fått bort de översta på huden vill du börja jobba på djupet. Det är då du applicerar ett serum. Serum har mindre molekyler och kan därför tränger djupare ner i huden. Du ska alltid lägga serum innan kräm, detta för att produkten ska ge maximal effekt.

Kräm – skyddar huden

Din dag och nattkräm ses mest som ett skydd för din hud. Dels så används den för att skydda din hud mot skadliga ämnen och partiklar, dessutom står den emot som ett skydd att aktiva ingredienser från serumet inte försvinner från huden. Vilket innebär att krämen blockerar från båda hållen.

Mask – för mer lyster

En ansiktsmask bör alltid användas vid behov, gärna vid samma tillfälle då du peelat ansiktet. Du kan använda en mask direkt på ett rengjort ansikte alternativt över ett serum – allt beroende på önskad effekt. Sedan finns det även masker som absorberas av huden och som med fördel kan ligga kvar över natten, dessa brukar ge huden en ordentlig fuktbosst, vilket ofta behövs när vi går mot kyligare tider.

Gör en gratis hudvårdsanalys här

Text och källa: Annamaria, hudterapeut på Victus

Läs även

Varför är fukt så viktigt för huden?

Syraskola – därför ska du göra en behandling

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 200 KR RABATTCHECK!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev