Hudvårdsrutiner – hudterapeutens bästa tips

hudvårdsrutiner, solution by victus, hudterapeut

Hur ser en hudvårdsrutin ut, vad ska du tänka på och vilka produkter ska du använda för bästa resultat? Här är en guide på hur du ska sköta din morgon- och kvällsrutin samt varför det är så viktigt att ha en bra hudvårdsrutin. 

Victus hudterapeut – mina bästa tips

För mig som hudterapeut är det viktigt att se fräsch ut på dagen. Då vill jag ha lyster, se pigg ut samt ha en bra bas under sminket. På kvällen ligger fokus mer på framtiden, där väljer jag produkter som innehåller bra med aktiva ingredienser med fokus på åldersförebyggande.

Morgonrutin – återfukta huden

Var noga med att alltid rengöra ditt ansikte på morgonen, med en rengöring anpassad efter din huds tillstånd. Var dock noga med att välja en produkt som inte torkar ut huden. Därefter applicerar du ett serum, anpassat efter hudtyp och även tid på året. Under de kyligare månaderna kan det vara bra att lägga en återfuktande bas för att avsluta med en återfuktande kräm. Var noga med att välja en kräm som skyddar din hud mot miljörelaterade påfrestningar, solens UV-strålar och stress under hela dagen.

I Solution by Victus hudvårdssortiment hittar du bland annat krämen Still Young som innehåller antioxidanter och som verkar både antiinflammatoriskt på huden, samt skyddar den mot de yttre påfrestningarna under hela dagen.

Kvällsrutiner – förebygg för tidigt åldrande

Upprepa samma hudvårdsrutiner som du gjort på morgonen. Om du vill förebygga tidiga ålderstecken kan du med fördel välja produkter som innehåller aktiva ingredienser som förebygger just ett för tidigt åldrade av din hud. Om din hud är behov av mycket fukt, kan det vara bra att någon gång i veckan applicera en återfuktande mask, som med fördel gärna får ligga över natten.

Med masken Face On vaknar du upp med ett ansikte full av lyster. Masken appliceras med fördel på kvällen och absorberas av huden – vilket innebär att den under hela natten aktivt både lugnar och återfuktar din hud.

Hudvårdsrutiner – glöm inte SPF och ögonen

Gör inte misstaget att sluta använda SPF när sommaren tagit slut. Oavsett årstid bör du välja produkter som innehåller SPF för att skydda din hud året runt.

Huden runt ögonen är den tunnaste huden på hela kroppen och med anledning av det bör du vara extra noga med att skydda huden runt dina ögon. Gör till vana att applicera ögonserum både morgon och kväll, om du vill byta ut serum så kan du alltid applicera ögonserum på morgonen och ögonkräm under din kvällsrutin. For Your Eyes är ett serum som med sina aktiva ingredienser ger en mild exfoliering av det känsliga området kring ögonen och tillåter produkten tränga djupare ner huden för ett bättre resultat. Detta förhöjer även penetrationseffekten av eventuella efterföljande ögoncreme.

Text: Annamaria, hudterapeut på Victus

Läs även

Anne-Mari recenserar Solution hudvårdsserie i sin blogg

Därför måste du återfukta huden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev