Ingredienser – hur viktiga är de?

ingredienser hudvård solution by victus

Har du någonsin undrat om den där krämen i senaste reklamen fungerar lika bra som den utger sig för att göra? Har du någonsin misstänkt att det inte skulle vara den djupa källan för evig ungdom som reklamen vill få dig tro? Kanske att detta är lite för bra för att vara sant? Vi reder ut vad du bör tänka på och hur viktigt det är att välja en produkt med bra ingredienser här.

Hudvårdsprodukt – såhär väljer du rätt

Dina tvivel är i högsta grad befogade – om du inte redan lyckats genomskåda hudvårdsföretagens reklamstrategier, kommer de göra allt för att sälja sin produkt på din önskan om att vara ung och vacker.

Vad många av oss konsumenter inte vet, är att många produkter kan göra mer skada än nytta. Faktum är att en del produkter till och med bidrar till skapandet av det problem du försöka behandla.

Kan det verkligen vara möjligt? Ja, tyvärr. Istället för att se till att produkterna består av aktiva och välgörande ingredienser, fokuserar många företag istället på känsla, doft och hållbarhet.

För att du skall kunna välja rätt hudvård och få den effekt du vill ha från dina produkter, behöver du veta att det du applicerar på huden verkligen har en effekt.

Aktiva ingredienser – varför är de viktiga?

Det finns många fantastiska ingredienser på marknaden som fungerar exakt lika bra som de sägs göra. Vill du försäkra dig om vad som verkligen fungerar och ger effekt, så är termen aktiva ingredienser.

Termen ”aktiva ingredienser” avser de ingredienser som vetenskapligt bevisats ha de effekter som utmärks i reklam och på produkterna.

Dessa ingredienser har visat sig ge en positivt påverkan på din hud. Genom att välja rätt produkt förbygger du ett för tidigt åldrande av din hud, som annars orsakas av miljöpåfrestningar och sol. Du håller även hudbarriären intakt och motståndskraftig. De aktiva ingredienserna lindrar dessutom den känsliga och reaktiva huden samt behandlar akne och utslag.

Vad gör de aktiva ingredienserna?

Det mest väsentliga är hur stor mängd utav de aktiva ingredienserna som finns i dina produkter. Är koncentrationen av ingrediensen tillräcklig för att du skall få någon effekt?

Du har Vitamin C  som bland annat är listat som Ascorbic Acid  och visat sig minska förekomsten av åldrande genom att skydda dina hudceller från fria radikaler. Detta är en effektiv och vanlig aktiv ingrediens i många produkter. Innehåller produkter inte tillräcklig mängd kommer du dock med stor sannolikhet inte se något resultat.

Hur vet du säkert att produkten innehåller rätt mängd?

Var noga med att välja varumärke med omsorg. Ett varumärke som lagt mycket fokus på innehåll och verkan kan ibland upplevas ha en högre prislapp. Se alltid över ingrediensförteckningen på dina produkter innan du köper dem. Mängden av ingredienserna följer i fallande ordning. Om dina aktiva ingredienser återfinns längst ner på listan är chansen stor att du inte får den effekt du önskar. När det kommer till effektiv hudvård gäller följande: Du får vad du betalar för – OM du har läst ingrediensförteckningen.

Läs även

Superingrediensen Niacinamide
C-vitamin – inifrån och ut

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev