Niacinamide – superingrediensen i Stay Away

niacinamide

En av nycklarna till att månadens produkt för november, vårt anti-akneserum Stay Away, är en så populär produkt, är Niacinamide. Stay Away är inte endast bra mot akne, utan fungerar väldigt bra mot stora porer och ojämn hudton. Niacinamide (vitamin B3) är ännu inte lika känt som exempelvis retinol (vitamin A) eller vitamin C, men denna superingrediens har mycket att erbjuda din hud. Oavsett om ingrediensen finns i ditt serum, din kräm eller i en annan produkt så är Niacinamide fantastiskt om du har problem med förstorade porer, ojämn hudton eller fina linjer. Förutom detta så hjälper Niacinamide också till med att begränsa och minimera skadan från fria radikaler som uppstår från solexponering, miljöförorening och irriterande ämnen. 

Superingrediensen – reducerar förstorade porer

En förstorad por är bokstavligen en por som är uttöjd från sin normala storlek. Förstorade porer kan uppstå som följd av överdriven solexponering eller för att huden producerar mer sebum än vanligt. När sebumet mixas med döda hudceller i porerna sker en blockering och poren blir förstorad. När sebumet tillsammans med de döda hudcellerna exponeras för syre, sker en oxidering som skapar den mörka färgen på våra porer, det vi kallar för ”blackheads”. Niacinamiden bidrar till att öka hudens elasticitet samt att stabilisera porväggarna, vilket gör att porerna krymper igen.

Röda märken

Forskning visar att en koncentration av 2% (eller mer) av Niacinamide är mycket effektivt för att påskynda reduceringen av röda fläckar som uppstått efter akne och utslag. Dock är det viktigt att komma ihåg dagligt UV-skydd med minimum SPF30 för att optimera resultaten och behålla dem.

Ojämn hudton och fina linjer – niacinamide återställer huden

Precis som Niacinamide hjälper förstorade porer att återgå till sin naturliga form, har den samma återställande egenskaper på övriga områden av huden. Detta gör att hudytan känns mjukare och ser jämnare ut, samt att intrycket av fina linjer minskar. För personer som har problem med både linjer och en ojämn hudton är Niacinamide en riktig superhjälte!

Niacinamide i Stay Away

Solution by Victus har utvecklat ett snabbverkande serum med hög koncentration av AHA (glykolsyra) och BHA (salicylsyra) samt Niacinamide för maximal effekt på porer, ojämnheter och akne. Man kan säga att Stay Away har ett unikt 3-fas komplex:
1️⃣ Glykolsyra – Som exfolierar det översta hudlagret för bättre penetration
2️⃣ Salicylsyra – Som exfolierar och rengör insidan av porerna och verkar antiinflammatoriskt
3️⃣ Niacinamide – Som minskar porernas storlek genom att stabilisera porväggarna och jämnar ut hudtonen

Resultatet av detta 3-fas komplex är:
✅ Reducering av aktiv akne
✅ Förhindrar uppkomsten av ny akne
✅ Minskning av röda märken efter akne
✅ Minskning av porernas storlek
✅ Minskning av antalet ”blackheads”
✅ Jämnare hudton

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev