Niacinamide – superingrediensen för din hud

niacinamide b-vitamin serum aknehud förstorade porer
Niacinamide (vitamin B3) är ännu inte lika känt som exempelvis retinol (vitamin A) eller vitamin C, men denna superingrediens har mycket att erbjuda din hud. Oavsett om ingrediensen finns i ditt serum, din kräm eller i annan produkt så är niacinamide fantastiskt om du har problem med förstorade porer, ojämn hudton eller fina linjer.

Förutom detta så hjälper niacinamide också till med att begränsa och minimera skadan från fria radikaler som uppstår från solexponering, miljöförorening och irriterande ämnen.

Superingrediensen – reducerar förstorade porer

En förstorad por är bokstavligen en por som är uttöjd från sin normala storlek. Förstorade porer kan uppstå som följd av överdriven solexponering eller för att huden producerar mer sebum än vanligt. När sebumet mixas med döda hudceller i porerna sker en blockering och poren blir förstorad. När sebumet tillsammans med de döda hudcellerna exponeras för syre, sker en oxidering som skapar den mörka färgen på våra porer, det vi kallar för ”blackheads”. Niacinamiden bidrar till att öka hudens elasticitet samt att stabilisera porväggarna, vilket gör att porerna krymper igen.

Röda märken

Forskning visar att en koncentration av 2% (eller mer) av niacinamide är mycket effektivt för att påskynda reduceringen av röda fläckar som uppstått efter akne och utslag. Dock är det viktigt att komma ihåg dagligt UV-skydd med minimum SPF30 för att optimera resultaten och behålla dem.

Ojämn hudton och fina linjer – niacinamid återställer huden

Precis som niacinamide hjälper förstorade porer att återgå till sin naturliga form, har den samma återställande egenskaper på övriga områden av huden. Detta gör att hudytan känns mjukare och ser jämnare ut, samt att  intrycket av fina linjer minskar. För personer som har problem med både linjer och en ojämn hudton är niacinamide en riktig superhjälte!

Solution by Victus har utvecklat ett snabbverkande serum med hög koncentration av niacinamide + BHA och AHA för maximal effekt på porer och ojämnheter. Läs mer om serumet Stay Away och dess unika egenskaper här.

Källa: Svante Norberg, försäljningschef på Victus

Läs även

Hur påverkar socker din hud?

Rengöring av ansiktet – hudterapeuten tipsar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 200 KR RABATTCHECK!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev