Pormasken – allt du behöver veta

pormask

Porer är något som finns över stora delar av kroppen hos oss människor. Men vad är egentligen en pormask och hur blir du av med dem? Solution by Victus reder ut det här.

Pormask – vad är det?

En pormask uppstår när talg fastnat i porerna, det vill säga när fett från huden fastnar i en av alla dina porgångar. Porer är något du har i princip överallt på huden och är extremt viktiga. När talg fastnar i porerna kan det uppstå problem som inflammationer, förstorade porer samt oönskade svarta prickar (blackheads) i ansiktet, dessa infinner sig när talget reagerat med syra, och en oxidering bildats. I korta drag är en pormask resultatet av en överproduktion av talg.

Hur håller jag ordning på mina pormaskar?

För att ha en hud utan pormaskar bör du vara ordentlig med rengöring både morgon och kväll. Du kan med fördel använda någon form av peeling en gång i veckan samt använda porsammandragande produkter, som gör rent ända ner i djupet av porerna. Det är även smart att använda produkter som är milt exfolierande på en daglig basis.

Hudterapeutens rengöringstips

Tillhör du en av dem som har en fet och tilltäppt hud? Då är Deep Wash ett bra alternativ. Rengöringsgelen innehåller aktiva ingredienser som Glykolsyra, Rosmarinextrakt och Aloe Vera som tillsammans exfolierar samtidigt som den verkar både närande och lugnande på huden.

Stay Away – minskar antalet pormaskar

Vårt serum Stay Away är inte bara superbra mot aktiv akne, det är också porsammandragande och exfolierande samt bidrar till att öka hudens elasticitet och stabilisera porväggarna, vilket gör att porerna krymper igen. Stay Away har ett unikt 3-fas komplex som består av:
1️⃣ Glykolsyra – Som exfolierar det översta hudlagret för bättre penetration
2️⃣ Salicylsyra – Som exfolierar och rengör insidan av porerna och verkar antiinflammatoriskt
3️⃣ Niacinamide – Som minskar porernas storlek genom att stabilisera porväggarna

Myter om pormasken

En pormask är smuts?
Som jag skrivit ovanför så är pormaskar inte smuts, utan helt enkelt en överproduktion av talg.

Choklad ger en sämre hud och fler pormaskar?
Nej, det finns inga samband med choklad och en dålig hud. Dock äter du ofta mer under perioder med högre hormonpåslag, som i sin tur kan ge en sämre hud.

Det är bara i tonåren som du upplever en sämre hud?
Nej! Kvalitén på din hud kan variera från år till år. Dock är det vanligt att din hud blir alltmer torr med åren, speciellt efter klimakteriet.

Omtalade produkter

Nu som
kabin!
749 kr

Djuprengöring

Stor-
säljare!
189 kr

Anti-akneserum

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev