Så behandlar du Rosacea – hudterapeutens bästa tips

rosacea hudproblem hudterapeut

Hudterapeuten Åsa Edwards driver salongen The Skin Clinic och har själv en hud med inflammerad Rosacea. Sedan en lång tid tillbaka har hon använt produkter från Solution by Victus, som gav ett direkt resultat i form av en omedelbart lugnande hud. Ta del av hudterapeuten Åsas bästa tips här.

Jag, Åsa Edwards driver salongen The Skin Clinic i Nyköping sedan ett tag tillbaka och för mig var det viktigt att hitta och ta in produkter som jag verkligen kunde stå bakom – för att helhjärtat kunna rekommendera vidare till mina kunder. Mitt första steg i ett samarbete med Victus var att ta in en apparatur. I samma veva bad jag om att få prova produkter från Solution by Victus serien. Till min förvåning kändes dessa helt fantastiska. Jag har en hud med inflammerad Rosacea och produkterna lugnade omedelbart min hud.

Hur ser din dagliga hudvårdsrutin ut?

Jag gör en dubbel rengöring med Wash it Off på kvällen och en enkel på morgonen. Sedan använder jag alltid serumet Keep it Calm – som ger mig både fukt samtidigt som den lugnar min känsliga hud. Efter det lägger jag på For Your Eyes ögonserum. På kvällen ställer jag sedan in flaskan i kylen och lägger på den kall på morgonen. (Då piggnar man till vill jag lova!) Sist lägger jag på ett tunt lager Stay Moist, en kräm som ger en ordentlig återfuktning, och låter huden själv absorbera den. Under de varma sommardagarna byter jag emellanåt ut krämen till  Keep it Young istället. Två gånger i veckan byter jag ut krämen mot Face On ansiktsmask och låter den ligga över natten.

Vilken produkt är din favorit från Solution serien?

Stay moist är min och även många av mina kunders absoluta favorit. Det är en riktig hudhjälte som ger näring utan att kännas fet. Jag har sett många röda, känsliga och torra hudar förvandlas helt efter att ha använt Stay Moist.

Ibland har jag gjort misstaget att föreslå till en kund att byta till en lättare kräm, men det gör jag inte om då det vid fler tillfället bara gjort dem upprörda.

Vilka är din tre bästa hudvårdstips?

Under den kalla årstiden är det extra viktigt att ge huden en extra fuktboost, så lägg en ansiktsmask en till två gånger i veckan. Du kommer garanterat att känna skillnad. Upplever du att det är svårt att att komma ihåg detta så ha en bestämd dag då du alltid applicerar en mask.

Det absolut bästa tipset jag kan ge dig, är att ha en bra hudvårdsrutin – både morgon och kväll.  Känner du att du inte orkar på kvällen, se istället till att rengöra din hud så fort du kommer hem.

Boka in en tid hos en hudterapeut och få en ordentlig hudanalys och tips på vilka produkter som faktiskt passar din hud. Undvik att nätshoppa produkter som du inte vet säkert passar din hud och sedan bara hamnar i badrumsskåpet, detta kan spara dig både pengar, tid och en gladare hud. Fundera på vad dina mål är och arbeta tillsammans med din hudterapeut.

Sikta högt, det är din hud värd

Läs mer om och klicka hem Åsas favoritprodukter här:

549 kr

Lugnande serum

Åter i
lager!
269 kr749 kr

Närande fuktkräm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev