Serum och olja – vad är skillnaden?

serum, olja, hudvård, skönhet, solution by victus

Det pratas mycket om serum och olja, men vad har de för effekter på huden och vad skiljer de olika produkterna åt? En av våra hudterapeuter har skrivit en guide om serum och olja här. 

Serum – penetrerar på djupet av huden

Ett serum består av små, små molekyler som tränger ner på djupet i huden. Serum är ett koncentrat designat för att leverera specifika, aktiva ingredienser djupt ner i huden. Dess uppgift kan exempelvis vara att lugna huden på cellnivå, binda fukt till huden eller stimulera dess kollagenproduktion, för att nämna några användningsområden. Varje serum är designat för att behandla ett specifikt hudproblem där det effektivt arbetar inom sitt specifika område.

För att serumet ska kunna tränga ner i djupet av huden, behöver det appliceras på en rengjord hud, det ska även appliceras innan du lägger kräm och andra hudvårdsprodukter. Ett serum är en långsiktig, reparerande produkt. Liksom andra processer kan det ta en tid innan resultatet blir synligt, men när resultatet väl syns, är det mer långvarigt – det krävs ett regelbundet användande för att se goda resultat.

Olja – lägger sig som ett skydd på huden

En ansiktsolja kan liknas med en ansiktskräms funktion, oljan har dock förmågan att tränga ner något djupare i huden än krämen. På marknaden hittar du många olika typer av oljor vars effekt skiljer sig från varandra. Naturliga ansiktsoljor innehåller ofta antioxidanter som skyddar dig mot fria radikaler.

Många oljor från växtriket är följsamma och har en god förmåga att tillföra bra näringsämnen till huden. Du hittar bland annat vegetabiliska oljor som olivolja och arganolja samt eteriska oljor som lavendel, på marknaden. De flesta vegetabiliska oljorna ligger som ett skydd på huden – detta beror på att de vegetabiliska oljorna har större molekyler än serum och inte tränger ner på djupet av huden.

Vad skiljer serum och olja åt?

Genom sina aktiva ingredienser kan ett serum stärka upp huden, ge den spänst och fyllighet, återfukta, verka antiinflammatoriskt och mycket mer. Serumet skräddarsys efter din hud och dess behov för ett maximalt resultat. Oljan lägger sig istället som ett skyddstäcke över huden samtidigt som den verkar återfuktande, ibland kan oljan ersätta krämen. Vill du ha en produkt som kan användas året om och som efterlämnar sig ett synligt resultat på din hud ska du använda dig av serum.

Serum för en irriterad hud

Har du bekymmer som exempelvis akne du vill på bukt på så är Solution by Victus Stay Away ett anti-akneserum som verkar anti-inflammatoriskt och anti-bakteriellt i huden – det dämpar aknen samtidigt som fuktbalansen bevaras. Stay Away innehåller superingrediensen Niacinamid och har mycket att erbjuda din hud – den är fantastiskt om du har problem med förstorade porer, ojämn hudton eller fina linjer och bidrar till att öka hudens elasticitet samt att stabilisera porväggarna, vilket gör att porerna krymper igen.

Ett serum i sin dagliga hudvårdsrutin är ett måste enligt mig som hudterapeut om du vill jobba aktivt mot ett specifikt problem eller motverka till exempel torr hud.

stay away

Stor-
säljare!
189 kr

Anti-akneserum

andra serum

Oscars-
vinnare!
549 kr

Cellförnyelseserum

219 kr549 kr

Återfuktande serum

549 kr

Lugnande serum

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev