Så påverkar socker din hud

Har det varit svårt att hålla sig borta från allt julgodis under ledigheterna? Det är välkänt vad socker och kolhydrater gör med din kropp. Ett bra exempel är att socker ökar stresshormonet kortisol som i sin tur ger viktuppgång, sömnsvårigheter och kan även ge ett sämre allmäntillstånd. Men vad är det som händer med huden om vi får i oss för mycket av det vita sockret?

Socker är ett omtalat ämne och idag kommer vi beröra det vita sockret. Det vars syfte är att påverka ditt belöningssystem och ge den där snabba energikicken. Men hur bra är det för kroppen och framförallt huden egentligen?

Vad händer i huden när du äter socker?

Kollagenet är det som håller din hud spänstig och slät men redan vid tjugofem års ålder minskar produktionen av kollagen i din hud – vilket leder till slapphet och rynkor samt bristningar och celluliter. Vid för stort intag av socker riskerar du inflammationer som i sin tur kan leda till att vissa bakterier trivs bättre i din kropp och på huden, som aknebakterier. Bakterierna bryter ner cellmembranet i hudcellerna som då förlorar spänst och förmågan att binda fukt. När du får i dig för mycket socker, lägger det sig runt cellmembranet och bryter ner cellen. Kollagenfibrerna blir mindre flexibla och stumma.

Det dolda sockret

Sockret har för många blivit ett gift och nästan som ett beroende. Att det finns mycket dolt socker i vanliga livsmedel gör det svårt för att helt utesluta sockret. Att unna dig lite godis, kakor, läsk och dylikt kan vara okej ibland, men ett bra tips är att försöka begränsa intaget och försöka hålla dig till en dag i veckan.

Se över ditt sockerberoende och vad du kan göra för att minska det. Belöningen kommer genom din välmående hud och kropp. Lycka till nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev