Solskola del 2 – så ofta bör du applicera solskydd

solskola del 2 victus solskydd

Etiketterna på solskydd kan ibland vara lite vilseledande då de ibland skriver ord som ”skyddar hela dagen”. Vad är det egentligen som gäller och hur ofta bör du applicera solskydd? Victus hudterapeut Rebecka ger sina bästa tips här.

Hur mycket solskydd behöver du?

Du bör applicera en riklig mängd med solskydd, mer än du kanske tror. I ansiktet ska du applicera tre till fyra milliliter – motsvarigheten av en liten tesked. Det finns mer generella rekommendationer för kroppen, men då våra kroppar är olika bör du utgå från hur mycket du tog i ansiktet, för att sedan applicera lika mycket kräm på kroppen – ungefär en handfull med kräm.

Hur ofta ska du applicera solskydd?

Rekommenderat är du varannan timme ska applicera solskydd, detta oavsett om du är på solsemester i utlandet eller sitter stekande sol i Sverige. En del solskydd är vattenresistenta och andra bör appliceras direkt efter du badat. För att vara på den säkra sidan kan du med fördel lägga på ett extra lager även om du använder dig av ett vattenresistent solskydd.

Make up och solskydd – detta bör du tänka på

Du lägger alltid solskyddet innan du lägger din make up. Vill du re-applicera ditt solskydd ska du först tvätta av dig din make up och sedan lägga nytt solskydd. Dock är detta inte den mest hållbara strategin så mitt bästa tips är att lägga solskydd innan du lägger smink på huden och sedan använder en solhatt som skuggar ditt ansikte.

Om du vill undvika solskador som pigmentfläckar, rynkor eller hudcancer ska du försöka hålla dig borta från den strålande solen – den är stark och dess strålar är skadliga. Skadorna visar sig inte imorgon men på längre sikt är de oundvikliga.

Så passa på att njuta av solen med rätt solskydd och solhatt på. Mitt tips är solkrämen Face the Sun.

Text: Rebecka Wåglund, hudterapeut på Victus

Solskola del 1 – solstrålarnas olika påverkan på huden

Hudskola – negativa faktorer för huden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev