Syrabehandling – ger huden fukt och lyster

syrabehandling, AHA-syra-BHA-syra, PHA-syra, PRO-peels, syror, hudvård, victus clinic, hudvårdstips

Ge din hud fukt och lyster med hjälp av kemiska peelingar i form av AHA-, BHA-, PHA-syror. Här får du en lektion ur Victus syraskola där vi går igenom de olika syreformerna samt vad som skiljer dem åt.

AHA-syror – ger fukt och lyster

Den syra som många av oss allt som ofta känner oss mest bekanta med. AHA peelar, ger fukt, rätar ut fina linjer och ger en fin lyster. Denna syra passar främst till en torr, normal, blandad och mogen hud.

AHA familjens  3 olika syror

Glycolic Peel
Glykolsyran är den syran med minst molekyler av alla AHA syror. Den passar en torr och narig hud, minskar fina linjer, kickar igång cellförnyelse och ökar produktion av kollagen och elastin.

Mjölksyra
Är en humektant och finns i huden naturligt för att binda vätska, vilket betyder att den är fuktgivande. Passar då man vill behandla, stora porer, läderhud, hyperpigmenteringar, ålderstecken och passar även på en känslig hud.

Mandelic Peel
En AHA syra med större molekyler än både glykolsyran och mjölksyran. Är antibakteriell och bra vid akne och känslig hud. Jämnar ut hudtonen och extra bra för personer med lite mörkare hudton då den inte ger uppkomst till vita missfärgningar i huden.

BHA-syra  – effektiv behandling av akne

Denna syra inriktar sig på att lösa upp fett samt öppna upp porerna. BHA-syran ger en effektiv behandling av akne, pormaskar och igentäppta porer. BHA är en fettlöslig syra vilket resulterar i att porer och fet hud rengörs på djupet samt verkar antiinflammatoriskt och lugnar huden.

PHA Syra – multisyran för den känsliga huden

P:t i PHA-syran står för Poly som översätts till ”många”. Alltså räknas PHA-syran som en multisyra av en kombination av fler olika syror i sig. Denna syra har större molekyler och tränger inte lika djupt ner i huden som exempelvis en AHA-syra gör. Det finns få produkter som innehåller just PHA-syror och dte som gör denna syra så unik är att den passar väldigt bra för den känslig huden och Rosacea. På grund av storleken av syrans molekyler tar det längre tid för den att penetrera ner i huden, vilket gör den mindre aggressiv.

Källa och text: Annamaria, hudterapeut på VIctus

Läs även

Syror och dess effekt – PRO-peels från solution by Victus
Kemisk Peeling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

JUST NU 10% RABATT PÅ ETT KÖP!

Signa upp för vårt nyhetsbrev - få en rabattcheck skickad direkt. Ta del av exklusiva rabatter, nyheter, hudvårdstips och mycket mer direkt i din inbox.

Jag samtycker till att ni skickar mig nyhetsbrev