Vad är orsaken till akne?

Hudsjukdomen akne uppstår i regel vid hormonell påverkar under puberteten men kan även kan dyka upp i vuxen ålder. Akne är utslag (finnar) som beror på inflammerade talgkörtlar och kommer ofta i ansiktet, på bröstet och ryggen där du har stora talgkörtlar. Dessa talgkörtlar producerar en stor mängd fett i folliklarna som i sin tur täpper igen talgkörteln. Detta leder till en irritation i talgkörteln och skapar en inflammation.

Ditt yttre hudlager

Vårt yttersta hudlager består av döda hudceller som skapar ett naturligt skydd mot yttre påfrestningar som bl.a föroreningar och solens UV-strålar. Om du inte exfolierar din hud med jämna mellanrum är risken stor att lagret med döda hudceller blir för tjockt och istället täpper till porerna som gör att bakterier bildas och leder till inflammation som leder till akne.

Hur förebygger du akne?

Hudens viktigaste funktion är att fungera som en skyddande barriär mot skadlig påverkan utifrån. Har du en dåligt fungerande hudbarriär kan skadliga ämnen lättare ta sig in under huden och på så sätt skapa en inflammation.

Därför ska du använda exfolierande produkter som effektivt avlägsnar gamla hudceller, öppnar upp porerna och därmed minskar inflammationer i huden.

Serum är den hudvårdsprodukt som ger bäst resultatet i din hudvård, då dess funktion är att leverera kraftfulla ingredienser direkt ner i huden. Var noga med att välja ett serum som innehåller aktiva ingredienser som Niacinamide, Peptider, Glykolsyra och Salicylsyra. Dessa ingredienser exfolierar och dämpar inflammationer vilket leder till reducering av akne, förhindrar uppkomsten av ny akne samt minskar porernas storlek vilket ger en jämnare hudton.

Felbehandling av akne

Det är många som felbehandlar sin hud vid akne och därför kan det vara bra att vända sig till en hudterapeut för att ta reda på din hudtyp samt få tips om hur du ska behandla din hud på rätt sätt.

Stay Away

Anti-akneserum

Stor-
säljare!
189 kr

Anti-akneserum