Serum

Serum

Ett serum är en hudvårdsprodukt som appliceras på huden efter rengöring, men före dag- eller nattkräm, för att leverera potenta ingredienser djupare i huden. Serumet består av mindre molekyler och kan därför tränga djupt in i huden och leverera en hög koncentration av aktiva ingredienser. Detta gör dem till ett bra verktyg mot specifika hudproblem, som till exempel rynkor, akne, rosacealiknande tillstånd eller pigmentförändringar.

Hur vet man vilket serum som passar?

Det finns inget serum som passar alla, så välj ett baserat på hudtyp och problem. Oavsett hur väl formulerat serumet är, ska man inte använda det om det inte passar ens hud. Om man till exempel har fet hy eller blandhy, ska man använda ett vattenlätt serum som inte har en tung eller fet känsla på huden. Vid torr hy ska serumet vara packat med antioxidantrika växtoljor. Vid känslig hy med rosaceasymptom bör man vara försiktig och endast använda serum anpassade för att lugna och reparera.

Hur ofta ska det användas?

Använd serumet under antingen din morgon- eller kvällsrutin. Man får vara uppmärksam på hur huden reagerar och anpassa användningen efter det. Läs instruktionerna för produkten eller fråga din hudterapeut.

Hur används det bäst?

Applicera serumet på en väl rengjord hud och massera in på ansikte och hals. En eller ett par droppar räcker oftast eftersom det är en koncentrerad formula som är lätt att sprida ut. En del tror felaktigt att ”ju mer desto bättre”, men huden absorberar bara så mycket produkt som den behöver. Överskott är bara ett slöseri med dyra droppar. Serumet absorberas väldigt snabbt så huden är nästan direkt redo för dag- eller nattkräm beroende på när man tar på det. Vissa produkter kan också användas punktvis direkt på till exempel akne eller känsliga områden.

Om man känner att man inte får önskvärd effekt av sina nuvarande hudvårdsprodukter kan det vara hög tid att överväga att lägga till ett serum till sin hudvårdsrutin. Skillnaden kan vara anmärkningsvärd, förutsatt att man använder serumet korrekt och konsekvent.

När ser man resultat?

Med vissa serum ser man en omedelbar förbättring, men med de flesta krävs ungefär fyra veckors konsekvent användning för synliga resultat.

Vi hoppas att detta skapar en bättre bild av varför ett serum är så viktigt i hudvårdsrutinen!

Stor-
säljare!
189 kr

Anti-akneserum

Oscars-
vinnare!
549 kr

Cellförnyelseserum

549 kr

Lugnande serum

219 kr549 kr

Återfuktande serum

från antiage-serien solution by victus advanced:

1095 kr

Anti-age serum - 30 ml

ÖVRIGT SORTIMENT:

ANTI-AGE

3 PRODUKTER

KRÄMER

4 PRODUKTER

MASKER

2 PRODUKTER

RENGÖRING

2 PRODUKTER

SOLSKYDD

3 PRODUKTER

MIST

1 PRODUKT

FILTRERA ALLA PRODUKTER

20 PRODUKTER